IESberg IQ>EQ>SQ

Workshop ervaar je diepe wijsheid

Wil je ervaren hoe het is om voorbij je ego-staat te komen, voorbij aan de voor jou bekende grenzen van bewustzijn en afgescheidenheid? Kortom, in je natuurlijke, verbonden staat terecht komen?

Dat kan met het koan Mondo Zen proces. Dus zonder geestverruimende middelen in te nemen of een Ayahuasca sessie te doen. Mondo Zen helpt je om ego-lagen af te pellen. Deze methode, ontwikkeld door Hollow-Bones Zen-meester Jun Po Roshi en geactualiseerd voor de 21e eeuw. Een vorm die toegankelijk is, die diep doorwerkt en die direct te gebruiken is in ons dagelijkse leven.

Met Mondo Zen blijf je bewust van wat er gebeurt. Daardoor kun je datgene wat je ervaart telkens weer terugroepen en zo ook integreren in je dagelijkse leven!

Interesse? Lees dan verder!

Een mooie manier om zo met de kern van leven bezig te zijn en nader kennis te maken met Mundo Zen. Lars schept een sfeer van vertrouwen in de groep en begeleidt dit proces zorgvuldig en sensitief. Ik voelde me uitgenodigd het proces aan te gaan waardoor ik (soms hele subtiele) ontdekkingen kon doen.  Een rijke en helende dag.

Jolien Slavenburg – Kernzaken

Toegang krijgen tot je diepste essentie

Zen (zit-meditatie) en de Mondo (Koan-beoefening) brengt een verdieping in je begrip teweeg en geeft je de realisatie van wie je in diepste essentie bent. Deze twee samen, kunnen een daadwerkelijke verandering in je dagelijkse leven tot stand brengen.

Dit zogenaamde Koan proces is een dialoog tussen facilitator en de student; een directe tweezijdige transmissie van zuiver bewustzijn, van de pure meditatieve mind. Deze diepe transformatieve praktijk maakt het mogelijk om te kiezen, en om helderheid, wijsheid, zorg en compassie naar ons leven en onze relaties te brengen. 

Hollow-Bones Zen-meester Jun Po Roshi

Wat brengt het koan proces je in je dagelijkse leven?

We zoeken vaak verlichting buiten onszelf, waarin we beperkingen ervaringen om ons vrijer en beter te voelen. Nadeel van elk middel zoals drank of een geestverruimende middel is echter het tijdelijke karakter. Voor je het weet zit je weer in je eigen beperkingen!

Met Mondo Zen kom je in je Boeddha staat en kun je een grotere ruimte en verbondenheid met alles ervaren. Die ervaring zal je altijd bij blijven en verschaft je ook handvatten om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan. Om meer aanwezig en wakker te zijn, en met een open hart en in verbinding, in het leven te staan.

Kijk voor meer info over Mondo Zen op www.mondozen.org

Je gaat op zoek naar je Boeddha natuur en komt terecht in hele diepe lagen van je bewustzijn. Op een gegeven moment kom je op een plek in je geest waarin je zelf verdwijnt en in een staat van niet weten terecht komt. Je gaat dan inzien dat je ego, je identiteit ook maar een laag is in je bewustzijn. Ik denk dat veel mensen baat hebben bij zo’n ervaring.

Wouter van Noort, NRC journalist, LinkedIn Top Voice en regelmatige TV gast
In deze Podcast van Eindbazen zie en hoor hoor je Wouter van Noort over het Mondo Zen proces waarin ik hem heb mogen begeleiden.

Wat levert je dit op? Het relativeert bijvoorbeeld je eigen ego en je eigen positie ten opzichte van anderen. Het doet je ook ervaren dat je identiteit ten diepste een illusie is. Dat zet veel dingen in het leven in een ander daglicht. Je gaat je realiseren en op een diep niveau voelen dat je deel uitmaakt van een groter geheel, en daar dienstbaar aan bent.

13 krachtige koans die je inzichten verschaffen

Belangrijk is voldoende tijd te nemen voor dit proces. Ik begeleid je door het Mondo Zen proces van 13 koans. Een koan is een korte weergave van een dialoog die kernachtig een aspect van de boeddhistische leer weergeeft en bedoeld is om iemands inzicht in die leer te testen. In het zenboeddhisme worden ze gebruikt om leerlingen inzicht te laten verkrijgen in de ware aard van de eigen geest. Met andere woorden, je maakt op diep niveau contact met wie je in diepste wezen bent.

Bron: WikepediA

Voorbeeld van een koan uit de workshop

Praktische informatie

Wil je ook een bewustzijnsstap maken en je eigen Boeddha staat ervaren? Schrijf je dan in voor mijn eendaagse workshop hiervoor.

Data:

De eerstvolgende workshop vindt plaats op zondag 19 juni van 10.00 tot 17.30 uur in Yogabalans te Culemborg (goed met trein en auto bereikbaar, kwartier reistijd vanaf Utrecht).

De kosten bedragen incl. Mondo Zen handleiding, koffie/thee en biologische lunch €150,- (voor ondernemers excl. BTW).

ps. Wil je uitgebreider kennismaken met Mondo Zen? Dan kunt je ook deelnemen aan de thrivability.nl retraite van 10 t/m 16 mei of eind september.

Daags na de meditatie-sessie bij jou ben ik nog meer gaan dromen en ervaar ik nog altijd in deze dromen gevoelens van heling. Het is alsof ik contact kan maken met mijn intuitie. Zo mooi!

Ik heb begin van het jaar echt een bijzondere Mondo Workshop bij je gehad. Regelmatig kan ik rust in mezelf vinden door de kalme onderstroom die zich vlak achter mijn ogen bevindt op te zoeken en te voelen. Dank!